Simide Bu Açıdan Baktınız Mı?

Simit, ülkemizin milli bir yiyeceği olup [...]



Simit, ülkemizin milli bir yiyeceği olup 7’den 70’e herkesin damak zevkine hitap eder. Özellikle simit ve çay birçok kahvaltıya bedel olarak hepimiz tarafından tercih edilir. Şimdiden bir simit-çay olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyiz. Lezzetli bir yiyecek olmasının yanı sıra doyurucu olması da herkesin tercih sebepleri arasındadır. Hamurdan yapılan ve üzerine susam dökülerek fırınlanan bu lezzet tadına bakan herkesten tam not almayı başarmıştır. Lezzetini veren en önemli şey ise simidin üzerine dökülen işte o susamlardır. Sizinle şimdi de Türk mutfağında da sıkça yemeklerimizde yer verdiğimiz ve çıtır çıtır simitlerimizin ana malzemelerinden olan susama farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak bilgiler paylaşacağız.


Susamın Faydaları Nelerdir?


Simit, lezzetli bir besin olduğu kadar aynı zamanda yararlı da bir besindir. Simidin üzerinde bulunan susamların içerisinde bulunan vitamin ve antioksidan maddeler sağlığımıza oldukça yararlıdır. Bağışıklık güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Daha dirençli bir vücut yapısının oluşmasını sağlar. Susamın içerisinde bulunan demir ve vitaminler kansızlığa karşı doğal bir destektir. Kansızlık problemine karşı oldukça etkilidir, kansızlık şikâyeti olanların öğünlerinde susama yer vermeleri yararlı olacaktır. Ayrıca susamlı simit tüketenlerin bağırsak kanserine karşı direnç gösterdiği ve bu nedenle daha sağlıklı bir hayat sürdürdüğü saptanmıştır. Susamlı simit içerisinde bulunan vitaminler, beyin ve sinir hastalıkları üzerinde olumlu sonuçlar vermiştir.  İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde de kemiklerimizin ihtiyacı olan vitamin ve proteinleri sağlayarak kemik ve kas oluşumunu desteklemektedir.


Sizler de daha sağlıklı bir yaşam için en yakın Simitçi Dünyası şubemize gelerek simitlerimizin tadını çıkarabilirsiniz.

    Test

    Form Gönderimi

    Tamam